Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Somoskő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Vadászmester - Zólyom [5. oldal]
részletek »

Somoskő képes leírás: Vadászmester - Zólyom [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: somosko.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Vadászmester

Vadászmester

Amint az előkészületekről korábban beszámoltunk, elkészült, és szombattól már látogatható az Ipoly Erdő Zrt. somoskőn létrehozott vadasparkja. Alvégi Mónika vadgazda-mérnök, a vadaspark üzemeltetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a 19 hektáros elkerített erdőrészeken összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont természetes környezetben.

Vár-Lak Vendégház

Vár-Lak Vendégház

2002 óta foglalkozunk falusi turizmussal, és büszkék vagyunk vendégeink pozitív visszajelzésere! A Vár-Lak Vendégház kényelmes, igényes berendezése, teljes nyugalmat, kellemes pihenést biztosít. A szobákban otthonosság várja a pihenni vágyókat. A ház északi kertjében bográcsozó, szalonnasütő, grillező is található.

Várfesztivál 2012.

Várfesztivál 2012.

Várfesztivál 2012. Három vár Terád vár, Somoskő - Salgó - Fülek. Somoskő, Salgó, Fülek várai és a környék többi települése június 22-24 között hívja és várja az érdeklődőket számos színes programmal, gasztronómiával, kiállítással.

Vármánia

Vármánia

Somoskő vára Somoskőújfalu határában áll. A falu Magyarországhoz, maga a vár Szlovákiához tartozik. Évekkel ezelőtt Szlovákia felől közelítettük meg, kellemes, mintegy 20-30 perces túra vezet a hegyen keresztül, érdemes egyszer kipróbálni. A magyar oldalon a vár tövében parkoló van, a schengeni övezetbe való belépés óta innen egyszerűbb a megközelítés.

Vártörténet

Vártörténet

Salgótarján városától északi irányban, a Medves egyik vulkánikus kúpján dacolva az évszázadokkal emelkedik Somoskő vára. Bár az országhatárt jelző kerítés elválasztja a községtől, de a szomszédos két állam uniós tagsága után már könnyűszerrel megközelíthető a történelmi műemlék.

Vártúrákkal a középkorba

Vártúrákkal a középkorba

A megmaradt középkori falak, bástyák, gyilokjárók, haranglábak és az égbe tekintő templomtornyok egy letűnt kor emlékeit idézik, amelyeket ha elég figyelmesen vizsgálunk, akkor királyokkal, hadakat tartó birtokosokkal vagy akár rablóvezérekkel is találkozhatunk.

Vaskarika

Vaskarika

Salgóbányáról mintegy 3 km-es távolságra, a szlovák országhatár mellett található Somoskő település, efelett emelkedik a 526 méter magas bazaltkúpra épült vár. A szépen helyreállított csúcsos tornyú vár Szlovákia területén található, de a magyar oldalról is könnyen megközelíthető.

Végles

Végles

Végles vára kevéssel 1368 előtt épült Nagy Lajos király vadászkastélyának, akinek kedvalt tartózkodási helye volt. A várat és a települést 1393-ban említik először. A zólyomi ispánsághoz tartozó királyi vár volt. 1424-től 1490-ig és 1527-től 1546-ig a királyné birtoka, a véglesi uradalom központja.

Vendégház a Zöld Kapuhoz

Vendégház a Zöld Kapuhoz

A vendégház rendelkezik egy jól felszerelt wellness résszel, melyben fényterápiás kombi-szaunával, jacuzzival, és masszázsal kényeztetjük a vendégház lakóit. Ezen kívül fűtött kültéri medence (csak nyáron) és egy hatalmas kert gyümölcsfákkal teszik a látogatást felejthetetlen élménnyé. A vendégház közvetlen közelében található Salgó vár környékén nagyszerűeket lehet kirándulni, biciklizni.

Hirdetés
Vörösfenyő Apartmanház

Vörösfenyő Apartmanház

Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, kirándulás, túrázás utáni pihenéshez szállást keres, nálunk megtalálta. A Salgó vár alatt két igényesen kialakított apartmannal várjuk Önöket, hogy gondtalan, kellemes napokat tölthessenek a Petőfit is megihlető vadregényes hegyeink között.

XV. Nógrád Nemzetközi Folklór Fesztivál

XV. Nógrád Nemzetközi Folklór Fesztivál

Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége - CIOFF 2010. évi fesztiválok A történelmi Nógrád megye településein zajló, közel egy hetes folklór rendezvénysorozat több mint 40 magyar és külföldi együttes részvételével kerül rendszeresen megrendezésre. A fesztivál a térség legszínvonalasabb - a CIOFF védjegye alatt szervezett rendezvénysorozata.

Zabar

Zabar

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink, időről -időre előjöjjön emlékeikben, és mielőbb viszontlássuk Önöket.

Zólyom

Zólyom

A vármegyében van 3 rendezett tanácsu város, 13 nagy- és 114 kisközség. A községek általában véve igen kicsinyek; 2000-nél több lakosa 10-nek van. Legnépesebbek Besztercebánya 7480, Gyetva 6268, Herencsvölgy 6083, Z. 5125 és Fekete-Balog 4284 lakossal. Székhelye Besztercebánya. Az országgyülésbe Z. vármegye három képviselőt küld.

Tuti menü