Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Somoskő linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Erdészeti - Lázár [2. oldal]
részletek »

Somoskő képes leírás: Erdészeti - Lázár [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: somosko.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Erdészeti lapok

Erdészeti lapok

A vadaspark a Somoskői vár és a határ tőszomszédságában fekszik, így a színpadi 'díszletek' között sétáló állatok egy életre szóló élménnyel gazdagíthatnak minket. A parkba kiérkezve kicsit vadgazdákká 'vadászokká' lehetünk, hiszen a pazarul megépített leshelyeket csöndben kell megközelíteni az erdős környezetben, közben is várva az alkalomra, mikor lép elénk az egyébként bennünket megfigyelő vad.

Északi várak -Somoskő

Északi várak -Somoskő

Salgótarján városától északi irányban, a Medves egyik vulkánikus kúpján dacolva az évszázadokkal emelkedik Somoskő vára. Bár az országhatárt jelző kerítés elválasztja a községtől, de a szomszédos két állam uniós tagsága után már könnyűszerrel megközelíthető a történelmi műemlék. A XIII. század végén a messzi környéket uraló Kacsics nemzetség tagjai emeltették első részeit. 1320-ban Anjou Károly király serege foglalta vissza, új földesura Szécsényi Tamás erdélyi vajda, majd leszármazói laktak falai között.

Európa-nap Somoskő

Európa-nap Somoskő

A magyarországi Europe Direct-irodák az Európa-nap alkalmából az ország 15 pontján egész napos programokkal várják a családokat május 5. és május 12. között. Somoskő, 2012. május 05. Vigalom, karnevál, sokadalom

Ezüstfenyő vendégház

Ezüstfenyő vendégház

A környék hegyvidéki jellegű, nagy része tájvédelmi körzet az itt élő növény és állatvilág, geológiai képződmények miatt. Két vár ( Somoskő és Salgó vára) gyalogtúrával is elérhető távolságban van , Szilváskő bazaltoszlopai mindössze 15 percnyire találhatók, a csúcsról páratlan panorámában van része annak, aki a jelzett turistaösvényen felkapaszkodik a 625 m magasra nyúló szirtre.

Fülek

Fülek

Közép-Szlovákia déli részén, az Ipoly folyó vidékén egy meredek szirten áll a füleki vár. A várhegy a Cseres-hegység Tájvédelmi Körzet része, amely Szlovákia legfiatalabb tűzhányóit foglalja magába. A kővárat valószínűleg a Kacsics nemzetség építtette még a tatárjárást megelőzően (1241 előtt). A vár első ismert tulajdonosa Fulkó rablólovag volt, akit 1246-ban mezítelenül vívandó lovagi viadalra ítéltek és megfosztottak birtokaitól.

Három szomszéd vár

Három szomszéd vár

Somoskő vára IV. Béla ígérete szerint a tatárjárás után, 1920-ban épült. Hosszú ideig a Szécsényi-család birtokolta, de a tékozló lakomák miatt kénytelenek voltak elzálogosítani a várat, ami így a Losonczyaké lett...

Hollófészek vendégház

Hollófészek vendégház

Egész évben vár a Hollófészek vendégház! Gyere, és pihenj a családoddal vagy barátaiddal, az egyedi módon kialakított, Nógrád megye egyik legmagasabban fekvő településén található vendégházamban. 540 m magasan, tiszta levegőn, közvetlenül a Medves-Fennsík peremén egészen biztos, hogy jó kirándulás lesz belőle. A környék számtalan természeti értékkel hívogat, fedezzétek hát fel! Nézd végig a honlapomat, és ha kedvet kaptál, gyere és foglalj le egy hétvégét, vagy akár egy egész hetet, nem fogod megbánni!

Ipoly Erdő

Ipoly Erdő

Salgótarján északi városrészében közvetlenül a szlovák határ mellett fekszik a 15 ha-os vadaspark. Az Ipoly Erdő Zrt. által létrehozott vadasparkban dámok, muflonok, őzek és vaddisznók természetes környezetben láthatók. A vadaspark oktatás, kutatás és bemutatás célját szolgálja kultúrált kilátókkal és lesekkel szakszerű idegenvezetéssel.

Juhar Vendégház

Juhar Vendégház

Vendégházunk kültéri medencével, finn szaunával, grillterasszal, bográcsozó-szalonnasütő hellyel, kerti bútorokkal, hintaággyal, napozóágyakkal, kültéri játékokkal, zárt parkolóval várja kedves vendégeit. A szállás különálló, 2-4 fő számára nyújt kényelmes elhelyezést zuhanyzós fürdőszobával, felszerelt konyhával és étkezővel, színes TV-vel, DVD lejátszóval, Wifi elérhetőséggel. A szállás baba- és családbarát, kisgyermekeknek babaágyat, etetőszéket, egyéb babafelszerelést biztosítunk. A környéken számtalan kirándulóhely és látnivaló várja az érdeklődőket.

Hirdetés
Karancs-Medvesi szállás ajánlatkérés

Karancs-Medvesi szállás ajánlatkérés

Somoskő környékén, a Karancs-Medves területén tervez nyaralást, kikapcsolódást? Keresse környékbeli szállását a SzállásKérés portálon, melyen országos szinten már több mint 2700 szállásajánlat között keresgélhet. Ideális Karancs-Medvesi szállását keresse a szálláshely felszereltsége, árfekvése, kapacitás, pontos térképes elhelyezkedése alapján! Nálunk minden szállásról sok fotó, részletes bemutatkozó szöveg érhető el. A kiválasztott karancs-medvesi szállásoknak egyetlen lépésben küldhet szállásajánlatkérést! Karancs-Medves szállásai = SzállásKérés

Karancsalja

Karancsalja

A Dobroda patak völgyében fekvő Karancsalja Árpád-kori eredetű település. Nevét a községtől néhány kilométerre északkeletre, Szlovákia és Magyarország határán magasodó 727 méter magas Karancsról kapta, amit a Palóc Olimposznak" is szokás nevezni.

Karancskeszi

Karancskeszi

Ez a terület feltehetően már a rómaiak idején is lakott volt. Erre utal, hogy bizánci aranypénzeket találtak itt, amelyeket a Nemzeti Múzeum őriz. A Zách nemzetség ősi birtoka volt ez a környék. Egy 1227-ben kelt oklevél szerint a család Kesze nevű tagja is itt lakott. Feltehető, hogy róla kapta nevét a község.

Karancslapujtő

Karancslapujtő

Az első írásos emlék a községről 1303-ból származik, de a falu határában talált honfoglalás kori sírleletek régebbi letelepedésre engednek következtetni. A X. századból származó, nemzetségfői rangra utaló fémveretek és fegyverek mellett a legértékesebb lelet egy férfi díszöv volt. A Magyar Nemzeti Bank a honfoglalás millenniuma alkalmából emlékérmet bocsátott ki a Karancslapujtőn talált övveret motívummal.

Kirándulóknak Somoskőről

Kirándulóknak Somoskőről

A várhegyet kettészeli az országhatár, mely az uniós csatlakozás óta szabadon átjárható. Néhány fontos információ a vár látogathatóságáról, illetve ehhez kapcsolódó linkek, javaslatok, hírek és sok érdekesség.

Kőbányászat

Kőbányászat

A Medves vidékén előforduló bazaltot már évszázadokkal ezelőtt is bányászták és felhasználták. Ennek legszembetűnőbb emlékei a vidék képét meghatározó, táj fölé magasodó középkori várak. A köveket természetesen az itt lakók is felhasználták. Vidékünkön még a 18. század közepén-végén is épültek fából házak, de a kő is egyre elterjedtebb lett, mint építőanyag.

Könyvbeszerzés a környéken - Antik-Vár

Könyvbeszerzés a környéken - Antik-Vár

Ön akár könyvet keres, akár elad, garantáljuk, hogy itt nem fog csalódni! Az Antik-Várban rengeteg új és használt, valamint értékes antik könyvek között válogathat! A megrendelést gyorsan teljesítjük, ha pedig eladnivaló könyve van, azt megvásároljuk!

Lázár deák térképe 1528-ból

Lázár deák térképe 1528-ból

Az újabbkori magyar térképészet kezdeteit jelentő térkép 1528-ban jelent meg. Lázár személye még ma sem tisztázott, így a térképet a rajta lévő felirat alapján hívják Lázár térképnek. A térkép átlagos méretaránya 1:1234000.

Tuti menü