Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vadaspark képes leírás - Somoskő.tlap.hu
részletek »

Vadaspark - Somoskő.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: somosko.tlap.hu » Vadaspark
Keresés
Találatok száma - 5 db
Erdészeti lapok

Erdészeti lapok

A vadaspark a Somoskői vár és a határ tőszomszédságában fekszik, így a színpadi 'díszletek' között sétáló állatok egy életre szóló élménnyel gazdagíthatnak minket. A parkba kiérkezve kicsit vadgazdákká 'vadászokká' lehetünk, hiszen a pazarul megépített leshelyeket csöndben kell megközelíteni az erdős környezetben, közben is várva az alkalomra, mikor lép elénk az egyébként bennünket megfigyelő vad.

Ipoly Erdő

Ipoly Erdő

Salgótarján északi városrészében közvetlenül a szlovák határ mellett fekszik a 15 ha-os vadaspark. Az Ipoly Erdő Zrt. által létrehozott vadasparkban dámok, muflonok, őzek és vaddisznók természetes környezetben láthatók. A vadaspark oktatás, kutatás és bemutatás célját szolgálja kultúrált kilátókkal és lesekkel szakszerű idegenvezetéssel.

Tarjáni Képek

Tarjáni Képek

Az Ipoly Erdő zRt. szeptember elején nyitotta meg Somoskőn a Vadasparkját. A 19 hektáros elkerített erdőrészeken összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont természetes környezetben.

Túrakölyök

Túrakölyök

Délutáni alvás után vadlesre indultunk, de mint kiderült árnyékra vetődtünk:-) Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont természetes környezetben. A látogatók hét kilátóból és a sétányokról figyelhetik meg a vadat.

Vadászmester

Vadászmester

Amint az előkészületekről korábban beszámoltunk, elkészült, és szombattól már látogatható az Ipoly Erdő Zrt. somoskőn létrehozott vadasparkja. Alvégi Mónika vadgazda-mérnök, a vadaspark üzemeltetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a 19 hektáros elkerített erdőrészeken összesen huszonegy, Nógrádban őshonos nagyvadnak, dámszarvasnak, őznek, vaddisznónak és muflonnak biztosítottak otthont természetes környezetben.

Tuti menü